Voor wie op zoek is naar levenskwaliteit, is het van fundamenteel belang een lichaamsbeweging te kiezen die bij zijn routine past. Velen geven de voorkeur aan lichaamsbeweging in het comfort van hun eigen huis in plaats van naar sportscholen te gaan. In dat geval is de aankoop van een loopband een uitstekende optie!

Bij de keuze van een loopband moet op belangrijke punten worden gelet om ervoor te zorgen dat de machine een complete gebruikerservaring biedt en zelfs letsel voorkomt. Hieronder belichten wij de belangrijkste punten waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de ideale loopband. Bekijk ze!

Controleer het motorvermogen

De belangrijkste functie van de motor is het aandrijven van de beweging van de band, waardoor de loopband met een constante snelheid loopt. In het algemeen kunnen loopbanden met krachtigere motoren hogere snelheden bereiken, ongeacht het gewicht van de gebruiker.

Houd er rekening mee dat het gewicht van de gebruiker rechtstreeks van invloed is op de prestaties van de loopband. Dus als je te zwaar bent of langer, overweeg dan de aanschaf van loopbanden met meer vermogen. Op die manier zult je beter gebruik kunnen maken van jouw apparatuur.

Let op de maximum snelheid die de loopband kan bereiken

De snelheidsinstellingen op loopbanden liggen meestal tussen 1 en 16 kilometer per uur, wat goed genoeg is voor gemiddelde en zelfs sommige gevorderde gebruikers. Er zijn echter opties die tot 20 kilometer per uur halen, wat zeer nuttig kan zijn bij het lopen met intensiteitsintervallen.

Als je de loopband daarentegen alleen voor wandelen wilt gebruiken, hebt je genoeg aan modellen die een snelheid van 12 kilometer per uur halen. Het is goed te beseffen dat loopbanden die hogere snelheden halen, meer kosten. Hou dat in de gaten!

Loopbanden met hellingsysteem bieden meer trainingsmogelijkheden

Veel loopbanden op de markt hebben hellingsystemen op verschillende niveaus. Deze modellen zijn zeer geschikt voor het werken aan weerstand en spierkracht, en maken ook meer aanpassingen van de intensiteit mogelijk. Het kantelen van de loopband helpt ook om meer nadruk te leggen op specifieke spiergroepen.

Als je een loopband kiest die over deze functie beschikt, kies dan een loopband waarbij je de hellingshoek automatisch rechtstreeks vanaf het paneel kunt wijzigen. Bij modellen met manuele instelling moet je jouw training onderbreken en van de loopband afstappen om de helling te wijzigen.

Bekijk het aantal beschikbare opleidingsprogramma’s

De trainingsprogramma’s die sommige loopbanden bieden, zijn een geweldige manier om jouw workouts dynamischer te maken. In principe bestaan de programma’s uit voorgeprogrammeerde trainingen, die bijvoorbeeld kunnen worden afgewisseld tussen sterke en zwakke tempo’s, hellingen, en andere factoren.

In sommige gevallen zijn er zelfs aanpasbare opties, wat nog meer mogelijkheden biedt. In het algemeen hebben de meer eenvoudige modellen tussen 3 en 5 programma’s, terwijl de meest complete tussen 12 en 15 programma’s hebben. Let op dit detail!

Kies loopbanden met demping

Een ergometrische loopband die de impact van de stappen van de gebruiker helpt opvangen, draagt bij tot minder druk op gewrichten en spieren. Dit maakt het mogelijk om comfortabeler en veiliger een loop- of wandeltraining uit te voeren dan op oneffen terrein of beton.

De dempingstechnologie├źn kunnen verschillende namen hebben, afhankelijk van het merk. Het belangrijkste is dat je controleert of de loopband die je kiest een soort dempingssysteem heeft en natuurlijk geldt: hoe meer schokdempers, hoe beter.

Kies een loopband die jouw gewicht ondersteunt

Een loopband moet geschikt zijn voor iedereen die wil wandelen of hardlopen, maar de grenzen van het toestel moeten in acht worden genomen. Een van de belangrijkste punten waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een loopband is het maximale gewicht dat deze kan dragen.

Sommige loopbanden kunnen tot 100 kg dragen, andere tot 150 kg, dus jouw lichaamsgewicht moet binnen de door de fabrikant vastgestelde limiet liggen. Om problemen te voorkomen, moet je een veiligheidsmarge aanhouden, want als je rent, neemt door de impact het lichaamsgewicht tijdelijk toe. Blijf op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Previous post Wat houdt assetmanagement voor infrastructuur en openbare ruimte in?
Beheer van vastgoed Next post Wat is de Vereniging van Eigenaren (VvE) en wat doet een VvE beheerder?