De roeitrainer is een van de fitnesstoestellen die in de loop der jaren het meest is geëvolueerd. Tegenwoordig heeft deze apparatuur kenmerken die de oefeningen completer en veeleisender maken.

Maar je moet niet zomaar een versie kiezen alleen voor de prijs. Eerst moet je leren wat de kenmerken zijn van de opties die de moeite waard zijn. Om je hierbij te helpen, hebben wij het volgende artikel opgesteld.

Wat is een roeitrainer?

De roeitrainer, die bekend staat als een van de meest complete fitnesstoestellen aller tijden, is het ideale toestel om peddelen te simuleren, alsof je in het water aan een wedstrijd deelneemt.

Aanvankelijk werd deze uitrusting alleen gebruikt voor roeiers om te trainen zonder in het water te zijn, waardoor het gemakkelijker werd op verschillende plaatsen te trainen. Lichamelijke opvoeders begrepen echter dat de machine ook mensen kon helpen die geen roeiers waren.

Een goede sportschool heeft altijd een roeitrainer. Dit product wordt ook gebruikt in huizen of flatgebouwen. Er zijn zelfs internationale wedstrijden met oefeningen in indoor modaliteiten.

Wat zijn de voordelen van de roeitrainer?

Een van de voordelen van de roeitrainer is dat hij de beoefening van “roei-oefeningen” vergemakkelijkt. Dit betekent dat je niet in het water hoeft te zijn om te oefenen.

De modellen hebben verschillende belastingsmogelijkheden om tegemoet te komen aan de verschillende kracht niveaus van de gebruikers. De ladingen kunnen variëren van 2 tot 20 verschillende niveaus.

Naast de roei-oefening kunt je ook andere fysieke trainingen uitvoeren volgens de techniek van het product. Een ander voordeel is dat het toestel in sportscholen en thuis kan worden gebruikt zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Wat zijn de soorten roeitrainers op de markt?

Er zijn functies die de minder deskundige consument kunnen verrassen. Misschien denkt je zelfs dat alle roeitrainers hetzelfde zijn, en alleen verschillen in de belastingsgrenzen. Maar, dit is een verkeerde gedachte.

Er zijn ten minste twee zeer verschillende soorten op de markt: roeitrainer op basis van lucht en roeitrainer op basis van water. Hieronder zullen wij de kenmerken van elke optie leren kennen.

Roeitrainer gebaseerd op luchtweerstand

Sinds de jaren tachtig hebben roeitrainers steeds meer plaats gekregen in sportscholen. Ze werken op basis van luchtweerstand en simuleren de manoeuvres van het roeien.

Het in het apparaat aanwezige interne wiel is verantwoordelijk voor het vragen van meer kracht in de maat van weerstand van de beoefenaars, die veel energie nodig hebben om de tegenkracht van hun eigen lichaam te overwinnen.

Het toestel wordt moeilijker te gebruiken naarmate je de oefeningen met hogere snelheid uitvoert.

Roeitrainer op basis van waterbestendigheid

Deze roeimachine werkt op basis van waterweerstand. Het met vloeistof gevulde interne wiel wordt in de oefeningen bewogen en wekt de weerstand op die de gebruiker met behulp van spieren moet overwinnen.

Het apparaat wordt moeilijker te bedienen als er genoeg water in het compartiment zit. Deze versies zijn robuust en bestendig, en simuleren op een meer perfecte manier het echte roeien in het water.

Aankoop Criteria: Hoe roeitrainer-modellen vergelijken

Moeilijkheidsgraad van het apparaat

Als je een beginner bent en op het product wilt besparen, kunt je een indoor roeiversie kopen die slechts 3 of 4 moeilijkheidsgraden heeft. De duurdere machines bieden tot 20 verschillende niveaus voor krachttests en zijn meer geschikt voor sportschool opstellingen.

Monitor

Wanneer producten beschikken over monitoren met digitale gegevens is het gemakkelijk om de inspanningsniveaus van de training te controleren en te begrijpen hoe de evolutie van de training van elke dag verloopt. Kwaliteitsmonitors geven informatie weer zoals:

– Totaal aantal herhalingen;
– Moeilijkheidsgraad van de training;
– Verbrande calorieën;
– Oefentijd;
– Voorgeprogrammeerde oefenprogramma’s.

Bescherming voor jouw handen

Voor het comfort tijdens het trainen met een roeitrainer kunt je het beste de versies kopen die rubberen handbescherming hebben.

Als de uitrusting geen rubber heeft, kunnen de handen van de beoefenaars gekwetst geraken, wat bovendien de routine belemmert van diegenen die de beste prestaties in hun oefeningen willen bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

reviews gorilla wear producten Previous post Mijn laatste aankopen van Gorilla Wear
Gezondheid werknemers Next post Bedrijfsfitness en de WKR-regeling: hoe werkt dat?