Veel mensen die thuis sporten, zullen het fijn vinden om thuis apparatuur te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een loopband, hometrainer, roeitrainer of crosstrainer. Maar voordat je iets gaat aanschaffen, wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Dit om miskopen te voorkomen. Hierbij een overzicht van de verschillende aandachtspunten!

De plek van aankoop

Allereerst kun je op verschillende plekken fitnessapparatuur kopen: online in een webshop of in een winkel. Ben je al vertrouwd op dit gebied of heb je goede aanbevelingen van vrienden die ook sporten, dan is kopen in een webshop helemaal niet slecht. Maar ben je nog niet echt bekend met de verschillende fitnessapparatuur, dan is het wellicht verstandiger om een kijkje te nemen in een winkel. Daar kun je het apparaat eventueel uitproberen, en zijn er ook verkopers aanwezig om de modellen toe te lichten. De kwaliteit valt in het echt wel beter in te schatten, dat is zeker.

De voor- en nadelen

Wanneer een roeitrainer meer goede dan slechte reviews heeft, dan kan dit een snellere keuze tot aankoop zijn dan een roeitrainer met overwegend minder goede reviews. Het is belangrijk om daarop te letten. Door je goed in te lezen in de voor- en nadelen, weet je ook beter welk apparaat bij je past. Want het kan zijn dat een apparaat voor de ene persoon minder fijn is omdat ie zwaarder trapt, terwijl je dat persoonlijk gezien misschien juist wel fijn is.

De prijs-kwaliteitverhouding

Wanneer je een fitnessapparaat gaat kopen, dan wil je natuurlijk een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Het is dus ook belangrijk om hier goed op te letten. Wanneer je een loopband aan de dure kant vindt, maar de kwaliteit wel zeer hoog is, dan is het toch de overweging waard om het aan te schaffen. Het kan natuurlijk ook de andere kant op; is een fitnessapparaat van slechte kwaliteit maar nog steeds erg duur, dan is het wellicht verstandiger om voor een ander exemplaar te kiezen. Dure apparaten zijn namelijk niet altijd beter, denk daarom aan de verhouding.

Hoe vaak ga je het gebruiken?

Natuurlijk ook niet onbelangrijk, is hoe vaak je van plan bent om je fitness apparaat te gebruiken. Als je een supersonische, hightech crosstrainer koopt, maar hij vervolgens alleen maar stof staat te vangen, dan is dat erg zonde. Wanneer je weet dat je een fitness apparaat meerdere keren in de week gaat gebruiken, dan kun je best een duurder exemplaar aanschaffen. Je haalt namelijk met je ijzersterke motivatie alles eruit wat erin zit. Dus heb je van jezelf het idee dat je hem minder gaat gebruiken dan een gemiddelde sporter (dus 2 tot 3 keer per week)? Dan kun je beter voor een goedkope variant kiezen.

Let op je omgeving!

Een verkoper legt je tijdens het verkopen van een hometrainer alle voor- en nadelen uit, zodat je tot een verstandige keuze over kunt gaan. Dit is het ideale scenario, maar is helaas niet wat altijd gebeurd. Misschien krijg je wel meer plus dan minpunten te horen, waardoor de kans op een miskoop groter is. Als je vrienden om je heen hebt die sporten, en die toevallig apparaten thuis hebben staan, vraag hen eens om advies. Wat raden ze je aan? Hebben ze nare of juist goede ervaringen gehad met een bepaalde webshop of winkel gehad? Vrienden of kennissen zullen je eerder een eerlijk advies geven, omdat ze niet willen dat je achteraf met de gebakken peren zit.

Een bijkomend voordeel is dat je bij een vriend thuis het apparaat kan uitproberen, zodat je weet of het ook iets voor jou is. Ideaal toch?

Met bovenstaande tips, heb je een betere afweging voordat je dat overgaat op aankoop. In ieder geval wensen we je alvast veel succes met het maken van je keuze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gezondheid werknemers Previous post Bedrijfsfitness en de WKR-regeling: hoe werkt dat?
zonnepanelen opbrengst terugleveren Next post Zonnepanelen kopen? Houd dit in acht!