Muziek is iets bijzonders. Het heeft de kracht om onze gevoelens in drie minuten compleet te veranderen. Ook heeft het de kracht om je mee te nemen in je herinneringen. Zo weet ik nog precies wanneer ik ‘The Summer of 69’ voor het eerst hoorde, namelijk rond een kampvuur bij de scouts. En ik droom nog altijd weg bij het nummer ‘Thinking out loud’ van Ed Sheeran, het nummer dat werd gedraaid om mijn huwelijk.

Hierom vond ik de Spotify glasplaat ook een prachtig cadeau, toen ik hem kreeg van mijn beste vriendin. Ze heeft hem helemaal gepersonaliseerd naar haar wensen met een foto van ons op het strand, mijn favoriete kleuren ( groen en blauw) , en zelfs ons motto staat erop!

Met de QR code kan je met je telefoon heel gemakkelijk dat ene speciale lied in een fractie van een seconde beluisteren. Dit hebben we toen ook meerdere keren beluisterd, terwijl we even alle remmen los lieten gaan. Samen gek doen en lol maken is tenslotte waar onze vriendschap over gaat.

De QR code wordt gemaakt door de site en je hoeft alleen de link van bijvoorbeeld YouTube, Spotify of Soundcloud erin toe te voegen. Je hoeft dus geen abonnement te hebben op Spotify om deze Spotify glasplaat te gebruiken. Het woord ‘Spotify’ van de glasplaat verwijst naar de opmaak van het tegeltje. Mijn vriendin was ook bang dat het alleen met een Spotify account kon, maar gelukkig is dit anders.

Je kan zoals je hierboven kan lezen de Spotify fotolijst helemaal naar jouw wens aanpassen. (Het enige wat niet kan is emojis toevoegen aan de tekst op de Spotify glasplaat.) Volg op de website de pop up en die zal je leiden naar hoe je je eigen Spotify glasplaat maakt. Het enige nadeel vind ik hoe de site eruit ziet een beetje onduidelijk/schreeuwerig, maar de glasplaat is er wel echt mooi uitgekomen!

Dit zorgt dat het een heel persoonlijk cadeau wordt.
Je kan hem bestellen met een houten standaard en je kunt hem ook meteen laten inpakken. Dat scheelt je weer een rit naar de Action voor inpakpapier. Je zou hem ook kunnen inlijsten om hem vervolgens aan de muur op te hangen. Dit is iets veiliger als je katten of kinderen hebt.

Ik heb er ook even bij stil gestaan bij welke andere gelegenheden je deze glasplaat kan geven.
Een paar voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

– Als herdenking
Onze dierbare willen we altijd zo dicht mogelijk bij ons houden. En dit is zeker zo wanneer een dierbare ons verlaten het heeft. Muziek kan hierbij ook troost bieden. Denk bijvoorbeeld aan een Spotify glasplaat met een afbeelding van je dierbare die zijn/ haar hobby doet. Een nummer die hij/ zij heeft grijs gedraaid.
Zoals mijn geliefde vader op zijn knieën in de tuin om zijn onkruid te wieden. En het nummer ‘Old lang syne’ als de QR code, want elk nieuw jaar werd de tv op volume honderd gezet wanneer de Engelse zendpost dit draaide.

– Op de dementie afdeling
Werk of loop je stage op deze afdeling? Dan kan dit een mooi cadeau zijn voor aan de muur. Muziek van vroeger heeft namelijk bijna een magisch effect op hun. Ze beginnen te dansen of mee te zingen en komen weer tot leven. Hun blije gezichten is het zeker waard.

– Voor een trouw of jubileum
Liefde is als muziek. Het speelt met emoties en het laat het hart zingen. Daarom is dit ook een geschikt cadeau voor een jubileum/ trouwfeest. Stel je voor, opa en oma 55 jaar getrouwd en ze krijgen een Spotify glasplaat met een foto van wanneer ze nog een kersvers stelletje zijn, mooi idee vind ik zelf.

-In de babykamer
Dit is handig en een mooi aandenken voor later. Handig omdat je een slaapliedje kan doen als je QR code, waardoor je niet lang hoeft te zoeken voor dat ene nummer. Met een mooie baby foto als afbeelding is het ook meteen een mooi aandenken voor als je kind is opgegroeid.

Zo veel ideeën, zo veel mogelijkheden. Maar zeker een mooi cadeau om te geven en fantastisch om te krijgen. Ik gebruik de QR code elke dag om even bij weg te dromen en ik vind dit echt super tof. Het enige wat ik vervelend vind is die pop up wanneer je de site opent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beheer van vastgoed Previous post Wat is de Vereniging van Eigenaren (VvE) en wat doet een VvE beheerder?
Kattenpis geur verwijderen Next post Kattenpis geur verwijderen