Huisdieren

Huisdieren zijn onze grootste vrienden. We zijn maar wat gek met onze hond, kat, hamster, cavia, konijn, goudvis, papegaai en parkiet. En waarschijnlijk ben ik er nog een aantal vergeten. Wat is er lekkerder dan bijvoorbeeld met de hond te gaan wandelen in het bos. Of wat te denken van een lekkere wandeling langs het strand met de viervoeter. Hier heeft hij de ruimte en kan zich lekker uitleven.

Maar ook met een kat kun je jezelf uren vermaken. Katten zijn hartstikke gekke dieren op een leuke manier. Ze kunnen uren dollen met een bolletje wol bijvoorbeeld.

Een papegaai kun je leren praten natuurlijk. Dit is enorm geestig, helemaal als je een keer bezoek hebt en de papegaai gaat meepraten.

Een hamster en een cavia kun je bijvoorbeeld in een hamsterbal door de kamer laten lopen. Als je kinderen hebt vinden ze dit zeker weten geweldig.

De goudvis en het konijn daar kun je met name van genieten door er puur naar te kijken.

Is het dan alleen maar genieten en lol hebben met die dieren? Nee niet altijd. Wat te denken van een kat die in je huis pist. Die stank, dat wil je zo snel mogelijk kwijt. Maar kattenpis geur verwijderen, hoe doe je dat?

1. HG urinegeur verwijderaar

Je kunt er HG urinegeur verwijderaar voor aanschaffen. Dit middel werkt goed. Het is aan te raden de urine eerst zo goed mogelijk te verwijderen met een doek. Vervolgens kun je de plek behandelen met deze urinegeur verwijderaar. Dit middel neemt de geur echt weg en maskeert dus niet.

Zeep en azijn

Maar wat als je kat op de bank heeft gepist en je hebt zo snel geen HG middel in huis? Dan zijn er ook huis, tuin en keuken middeltjes die de truck kunnen doen. Je kunt namelijk wat zeep gebruiken in combinatie met verdunde azijn. Hierbij geld ook weer dat de urine eerst zo goed mogelijk verwijderd dient te worden. Vervolgens kun je de plek behandelen met de zeep. Doe dit zo grondig mogelijk. Als je dit karweitje af hebt kun je de plek inweken met verdunde azijn. Doe hiervoor wat azijn in een bakje en leng dit wat aan met water. Houd ongeveer twee derde water aan met een derde azijn. Laat dit voor ongeveer tien minuten inweken. Liever nog wat langer maar zeker niet korter. Daarna kun je de plek na behandelen met schoon water. Tot slot laten drogen en weg is de geur.

Alcohol

Heeft je kat niet gepist op de bank of de stoel maar op een glad oppervlak? Bijvoorbeeld op een vloer? Dan kun je deze plek behandelen met alcohol. Alcohol is niet geschikt om op elke stof te doen zoals op banken en stoelen. Maar op een glad oppervlak is het prima te gebruiken. Spuit de alcohol op de desbetreffende plek en laat het een tijdje intrekken. Houd minimaal een kwartier aan. Vervolgens kun je de plek nabehandelen met water en laten drogen.

Mondwater

Ja ja, ook mondwater is geschikt om de geur van kattenpis te doen verdwijnen. Maak een mengsel aan dat voor de helft bestaat uit het mondwater en voor de helft uit gewoon water. Let hierbij wel op dat gekleurd mondwater alleen te gebruiken is op donkere oppervlakken. Heb je een te behandelen plek die licht van kleur is, dan kun je beter een doorzichtig mondwater kiezen.

Citrusvruchten

Citrusvruchten kunnen de geur van kattenpis maskeren. Ze verwijderen het dus niet maar zorgen er wel voor dat je het niet meer ruikt of in elk geval een stuk minder ruikt. Dus als je bovengenoemde middelen niet in huis hebt, dan kun je voor nood aan de slag met citrusvruchten. Mits je deze dan wel in huis hebt natuurlijk.
Bij de citrusvruchten kun je citrusolie gebruiken maar ook de schil van de vruchten hebben zeker effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Spotify fotolijst Previous post Spotify Fotolijst bij topplaatje
kinderbehang Next post Kinderbehang kiezen, 4 tips