Een baby is iets waar je 9 maanden op hebt gewacht en waar je vol trots naar uitkijkt. Het is daarom belangrijk jouw pasgeboren baby in een prachtige kamer te verwelkomen. Het probleem is dat dat nog niet makkelijk is. Het uitzoeken van een mooie wanddecoratie kost veel tijd en inzet. Daarom is het verstandig dit goed aan te pakken om op deze manier de perfecte babykamer met de mooiste wanddecoraties te creëren.

Wat is een wanddecoratie?

Wanddecoratie voor de babykamer zorgt ervoor dat jouw wand er een stuk mooier uitziet dan eerst. Het is de bedoeling dat het direct opvalt als je een kamer binnenloopt. Het is dus van belang dat dit een mooie en fijne uitstraling geeft. Natuurlijk heeft iedereen hier een ander beeld bij waardoor het moeilijk te zeggen is wat de perfecte wanddecoratie is.

Bij wanddecoratie moet je denken aan bijvoorbeeld een mooie foto van jouw pasgeboren baby die je aan de muur hebt hangen. Voor de meeste mensen heeft wanddecoratie een betekenis dat ze graag bij zich willen houden. Jouw baby is natuurlijk een belangrijk en waardevol persoon in jouw leven die je het liefst altijd zo dichtbij mogelijk wilt hebben. Het hebben van een foto die je aan de wand kunt hangen, zorgt daarom voor een fijne sfeer in jouw kamer.

Wanddecoratie kinderkamer

Waar plaats je wanddecoratie?

Een goede plek zoeken voor jouw wanddecoratie is zo makkelijk nog niet. Je moet met verschillende dingen rekening houden. In welke kamer zou de foto van mijn pasgeboren zoontje het beste passen? De woonkamer, of toch de babykamer? Het is aan jou de keuze om te kiezen waar hij komt te hangen. Maar toch worden babyfoto’s vaak in de babykamer aan de wand gehangen omdat men dit de meest geschikte kamer vindt. Het moet natuurlijk de eyecatcher van de kamer worden die meteen opvalt als je naar binnen loopt.
Het is de bedoeling dat iedereen kan zien dat dit de kamer van een baby is.
Want dat is vaak het doel van een wanddecoratie. Het moet laten zien waarom het in een bepaalde kamer past. In de keuken bijvoorbeeld kun je ervoor kiezen een foto op te hangen van allemaal verschillende gerechten. Zo zorg je voor de juiste sfeer in de juist kamer.

Nu je erachter bent gekomen dat je de babyfoto in de babykamer wilt hangen, moet je de juiste plek in deze kamer uitzoeken. Dit lijkt misschien eenvoudig maar dat is het zeker niet. Hoe kies je gelijk de juiste plek voor de foto? Moet je zonder na te denken een gat in de muur boren? Het is allemaal een beetje ingewikkeld als je dit allemaal uit het niets moet beslissen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je alles op een rijtje hebt voordat je begint met het ophangen van de foto. Kies een plek uit waar je de foto ongeveer wilt hebben zodat je globaal een idee hebt waar hij komt te hangen.
Probeer in je hoofd een beeld te schetsen hoe het eruit zal zien als het er eenmaal hangt. Zo hoef je hier minder lang over na te denken als je het gat moet boren.

Als laatste is het belangrijk te bepalen hoe hoog je wilt dat de foto komt te hangen.
Het is noodzakelijk rekening te houden met objecten die de foto eventueel kunnen blokkeren. Je wilt natuurlijk dat jouw foto vol in beeld is en je van het hele plaatje kunt genieten.

Zijn er nog anders soorten wanddecoraties?

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten wanddecoraties. Een foto is slechts een voorbeeld, hoewel er in de meeste gevallen voor een foto wordt gekozen.
Toch wordt er ook vaak voor muurschilderingen gekozen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen wat je schildert en waar het komt. Ook heb je, in tegenstelling tot een foto, de hele muur tot je beschikking. Je hoeft dus niet zuinig aan te doen met de ruimte die je hebt.
Als je kiest voor een muurschildering kun je ervoor kiezen dit te laten doen door een professional. Je vertelt je wensen en dezelfde dag nog staat het op je muur geschilderd. Toch wordt er ook vaak voor verkozen om het zelf te schilderen. Het is een leuke bezigheid en je bent naar jouw eigen fantasieën jouw kinderkamer aan het beschilderen.

Kiezen voor een geboorteplaatje

Het kiezen van een geboorteplaatje is iets wat heel erg veel mensen doen. Het is een kleine glazen foto die je bijvoorbeeld op je nachtkastje kunt zetten. De bedoeling van een geboorteplaatje is dat het klein is, maar toch veel waarde heeft. Zet het daarom op een plek neer waar jij het het liefst wilt zien. Handige plekken zijn je nachtkastje of de woonkamer.

Op het geboorteplaatje staan een aantal dingen die wat zeggen jouw baby, zoals: de naam, de datum van geboorte, het gewicht en de grootte. Dit kan je natuurlijk zelf allemaal aanpassen als je dat wilt.
Op geboorteplaatje.nl kun je zelf een geboorteplaatje bestellen en opmaken naar keuze. Je hebt keuze uit heel veel verschillende mogelijkheden waardoor je jouw perfecte geboortekaartje kunt samenstellen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fruitvliegjes bestrijden Previous post Fruitvliegjes bestrijden