Coronatest Leiden Bescherm jouw omgeving

Coronatest Leiden: Bescherm jouw omgeving

Met de coronatest Leiden kunnen mensen in jouw omgeving beschermd worden voor het coronavirus. Dit klinkt in eerste instantie vreemd. Je doet de coronatest immers niet altijd wanneer je klachten ervaart, maar ook als je gaat reizen of wanneer je te horen hebt gekregen dat je mogelijk in contact bent geweest met iemand die het virus bij zich draagt. Echter kan het zijn dat je niet ziek wordt van het virus, waardoor je onbedoeld toch mensen gaat besmetten. 

De algemene coronatest in Leiden

Het coronavirus in Leiden is een test die in verschillende varianten kan komen. Zo heb je in de eerste plaats de PCR test. Deze test wordt al vanaf het begin van de coronacrisis uitgevoerd om te zien welke mensen er besmet zijn en met welk tempo het virus zich ontwikkelt. Niet alleen kun je deze test bij de GGD uitvoeren, maar ook bij andere instanties in de omgeving. Je hebt hierdoor een groot aantal mogelijkheden en hoeft niet alleen met klachten een afspraak te gaan maken voor de test. Dit brengt weer nieuwe opties met zich mee.

Met de sneltest aan de slag

Daar tegenover staat de sneltest. Dit is een test die voor langere tijd niet aangeboden werd. Het was namelijk in eerste instantie niet betrouwbaar genoeg. Na een goede ontwikkeling kon ook deze test op de markt komen en zijn er steeds meer bedrijven die om de uitslag van deze test vragen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reizen. Je kunt hiervoor niet bij de GGD terecht. Kijk daarom in jouw omgeving welke testlocatie er in de buurt zit en maak hier een afspraak. Je hebt dan binnen 15 minuten een antwoord.

Voor veel doeleinden

Beide testen kunnen voor een groot aantal doeleinden ingezet worden. Je moet daarom goed gaan bekijken of de uitslag van de coronatest in Leiden wordt gevraagd, zodat je niet voor verrassingen staat. Bekijk dan ook of je een of beide testen moet gaan doen. Je voorkomt hiermee grote problemen en weet direct of jij het coronavirus bij je draagt. De duidelijkheid heb je in ieder geval snel.