Schakel een makelaar in Schiedam in voor de verkoop

Schakel een makelaar in Schiedam in voor de verkoop

Ga je jouw woning verkopen en heb je hier een makelaar in Schiedam voor nodig? Dan heb je voldoende mogelijkheden. Met de juiste kwalificaties kan iedere makelaar jou namelijk helpen om de woning op de juiste manier aan de markt te tonen. Voordat je het weet komen de aanvragen voor de bezichtigingen binnen en zit je wellicht met de kopende partij om de tafel om de afspraken vast te leggen. Wil je zelf jouw woning te koop zetten? Ontdek dan alles wat je moet weten om een makelaar in te schakelen in Schiedam.

De makelaar in Schiedam zorgt voor de eerste stappen


Een makelaar in Schiedam kan jou met iedere stap van de verkoop helpen. Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek, waarin je kunt bekijken of de makelaar bij je past. Als je een goed gevoel hebt, kun je direct verder in de rest van het proces. Van hieruit moet er namelijk een taxateur gaan kijken hoeveel de woning op kan gaan leveren. Op basis van dit rapport wordt een verkoopprijs bepaald. Tevens worden er foto’s gemaakt van de woning. Deze foto’s zijn altijd van betere kwaliteit dan wanneer je ze zelf maakt en aanlevert.

De makelaar doet de bezichtigingen


Zodra de woning met bijbehorende advertentie en foto’s online staat, zullen geïnteresseerden een bezichtiging in willen plannen. Voor deze bezichtigingen hoef je in principe niet thuis te zijn. Sterker nog, vaak is het succesvoller om er niet te zijn. De makelaar houdt het namelijk alleen bij de feiten, waardoor de emoties geen rol gaan spelen in het gesprek. Dit kunnen veel kopers als prettig ervaren. Je gaat merken dat ze dan ook sneller een bod uit gaan brengen. In sommige gevallen zal een potentiële koper nog een tweede bezichtiging inplannen om te bekijken of er iets over het hoofd gezien is.

Het onderhandelen kan beginnen


Zodra de bezichtigingen geweest zijn en de potentiële kopers een bod uitgebracht hebben, beginnen de onderhandelingen. Uiteraard heb je een eigen prijs in gedachten en wil je het liefste meer dan de vraagprijs hebben. Dit is echter niet altijd mogelijk. Om zo min mogelijk emoties in het spel te hebben, kun je de onderhandelingen aan de makelaar in Schiedam overlaten. De makelaar zal dan in gesprek gaan, het bod aanhoren en deze terugkoppelen aan jou. Ook kun je weer een tegenbod uitbrengen. Uiteindelijk, wanneer alle partijen akkoord gaan, zullen de papieren opgesteld worden voor de koop.

Altijd alles naar behoren uitgevoerd


Een makelaar in Schiedam inschakelen is dus altijd een geschikte keuze. Je kunt hierdoor het gehele proces goed laten verlopen en je hebt hulp op alle vlakken. Doordat je zoveel mogelijk werk uit handen geeft, heb je zelf meer tijd over om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Je wilt immers ook gelijk ergens anders terecht kunnen als de kopers willen beginnen in jouw huis. Daarnaast hoef je niet overal verstand van te hebben, wat de verkoop van een woning ook een stuk eenvoudiger gaat maken.